zaterdag 16 februari 2008

Stijgende koerslijnen



Hiernaast, matig leesbaar van Yahoo, de Dow Jones AIG Agriculture. Die grondstoffen index, voornamelijk gebaseerd op granen en soya is nog lekker stijgende. In het blad Technisch Kwanitiatieve Analyse, dat elke maand beleggers van informatie voorziet, wordt deze maand natuurlijk de huidige beursmalaise besproken. Na twintig jaar stijgende koersen zitten we nu een jaar of tien op zijwaarts bewegende koersen en we lijken halfverwege. Obligaties en grondstoffen worden door diverse auteurs aangeprezen, en binnen de grondstoffen de edelmetalen en de landbouwproducten. Boeren kunnen dus nog even rekening houden met financieel kapitaal dat de prijzen opdrijft. Het wachten is op een goede oogst op het Zuidelijk halfrond.

Overigens vertoont het bezoek aan deze site ook een oplopende trend met uitslagen naar boven. Bijna een maand geleden trok mijn boekrecensie van een boek over bedrijfsopvolging veel aandacht uit de Gibogroep en afgelopen dagen lijkt het wel of een MASklas zich op een tractorbericht van 1 april vorig jaar heeft gestort.

Tot slot: ik kreeg ook een mailtje binnen van een lezer die reageerde op een blog over de afkorting SRV. In de jaren ’70 en begin jaren ’80 was de SRV-man een begrip. Groothandels en detaillisten richtten in 1968 de coƶperatie Samen Rationeel Verkopen op, op het hoogtepunt waren 4000 ondernemers aangesloten. De lezer meent vrijwel zeker ooit in het SRV jaarverslag gelezen te hebben dat SRV later stond voor Stichting Rijdend Vooruit. Leuke variant, maar is het waar? Wie weet meer?

Geen opmerkingen: