zondag 24 februari 2008

van de skipiste



Afgelopen week bezocht ik het 2e EAAE Forum 'System dynamics and innovation in Food Networks' in Igls, een wintersportdorpje van Innsbruck, Oostenrijk. Het was een interessante bijeenkomst met een aantrekkelijke formule: van 8 tot 12 sessies met presentaties en discussies, de middag vrij voor bilateraal overleg of skien en van 5 tot 8 wederom sessies.

Er zijn collega's die dat een formule vinden die not done is (dat skien dan met name), maar ik moet constateren dat het goed werkt. Er komen veel hooggeleerde mensen van naam op af, met of zonder familie, ook uit de VS en Canada, er waren goede sessies met mensen uit het bedrijfsleven (Unilever, Basf, Nestle) en de Europese Commissie en de break in de middag heeft een positief effect op de kwaliteit. Mensen doen andere dingen met elkaar en hebben veel mogelijkheden bilateraal zaken op te zetten. En voor de critici: mensen zijn wijs genoeg om te verantwoorden of ze wel of niet menen te moeten skien en in wiens tijd ze dat doen. Zelf stond ik na 15 jaar ook weer eens twee middagen op de lange latten, en met veel plezier in goede sneeuw en een lekker zonnetje.
Een van de conclusies van het forum was toch wel dat ICT komende jaren voor grote veranderingen in de food industry gaat zorgen, inclusief de landbouw. Reden voor hoogleraar landbouw economie Rolf Mueller en mijzelf een Google discussiegroep op te zetten: SITAg. Je bent er welkom.

Geen opmerkingen: