dinsdag 22 juli 2008

actie >> reactie

Niets hipper voor de thuiskok van vandaag de dag dan groenten en fruit (en eieren) uit eigen tuin. Zo meldde ook gisteravond ten overvloede de achterpagina van de NRC ook nog. Maar waar komt die trend nu vandaan? Ik kan veel hypotheses bedenken (uiteenlopend van food security via echt gegarandeerd biologisch tot status van de eigen tuin of veel vrije tijd) maar wie kent onderzoeksresulaten?
Ik zoek het meestal in een reactie op een probleem. Zo las ik pas in een boekrecensie over een boek inzake Starbucks dat die een gat in de markt ontdekten als gevolg van de slechte koffie in de VS. En die was slecht omdat ze daar traditioneel de koffie gratis serveren in de truckshops bij de maaltijd. Toen amerikanen rijker werden of er juist een tweede baantje bij moesten nemen, ontstond er een gat in de markt voor "Europese" koffie.
En de consumentengids heeft uitgezocht waar de Nutella / hazelnootpasta vandaan komt: als italiaans erzats uit de tweede wereldoorlog, toen cacao schaars was, teruggaand op een zelfde ervaring ten tijde van Napoleon.

Geen opmerkingen: