woensdag 9 september 2009

Duurzaamheidsdag en transitie

De duurzaamheidsdag 9.9.2009 bracht me bij het seminar De Groene Urgentie van de AOC Raad en Aeqor in Ede. We werden opgevangen door een groep menselijke spinnen en langpoten en in een warme, zwarte ruimte gestopt. Na enige tijd kon ook de dagvoorzitter, de oud-staatssecretaris Medy van der Laan, nu voorzitter van de AOC Raad, het niet nalaten op te merken dat dit onze bestemming zou worden als het niet goed kwam met de duurzaamheid.
Maar het was alleszins een interessante bijeenkomst. Een mooi overzicht van hoe het landbouwonderwijs op mbo niveau zich in 20 jaar heeft ontwikkeld van landbouwschool tot groen onderwijs. Of het woord Agrarisch er niet eens af kon vroeg iemand zich af. Over transities gesproken. Mooie filmpjes van bedrijven ook, waaronder de Amsterdamse kapsalon Haar & Gezondheid met een gedreven onderneemster die de chemische middelen heeft vervangen door plantaardige- de kapster had dan ook ooit landbouwonderwijs genoten.

Ik was er zelf bovenal omdat de rector van Wageningen UR, Martin Kropff op deze passende plek ons boek over Transities aanbood aan DG Annemie Burger van LNV. Zie de website van het LEI voor het persbericht. Sterspotje: het boek is te koop bij Wageningen Academic Publishers. Doen!!

Geen opmerkingen: