donderdag 10 september 2009

meester, museon en markerwaard

Ook vandaag weer de uitreiking van een boek. De landbouweconomen van Nederland en vele anderen, waaronder beleidspersonen van hoog niveau, waren vanmiddag in het Haagse Museon op een studiemiddag over de wereldvoedselvoorziening - ter ere van het afscheid van top-ambtenaar Gerrit Meester.
Een zeer geanimeerde bijeenkomst met goede presentaties en veel inside verwijzingen en mooie herinneringen naar een gedeeld verleden. Het aangeboden boek is een liber amicorum uitgegeven bij Wageningen Acadamic Publishers over de scheidslijn tussen beleid en wetenschap.
Wat voor mij aanleiding was om samen met mijn toenmalige projectleider een bijdrage te leveren over de (niet-) inpoldering van de Markerwaard - met een knipoog naar de Hedwige, want de wereldvoedselvoorziening slaat ook altijd weer neer in discussies over inpolderen en ontpolderen - niet altijd tot vreugde van de polderende politiek. Waarbij die beslissingen voor de wereldvoedselvoorziening vrij marginaal zijn, maar er wel mee verbonden worden.

1 opmerking:

Huib Rijk zei

Kun je wat meer vertellen over de zienswijzen mbt de wereldvoedselvoorziening en met de visie op de ontpoldering? Ben benieuwd naar de heersende opinies.
En wat vindt je van het LTO-plan voor variabele bijmenging.