zaterdag 15 januari 2011

Verbeterde kip

De Engelse kranten meldden gisteren de komst van de genetisch gemodificeerde kip:. Zowel The Financial Times als The Independent hadden een groot bericht naar aanleiding van een paper van de universiteiten van Cambridge en Edinburgh in Science. De GM Chick is zo aangepast dat de eventueel opgelopen kippengriep (avian influenza) niet meer wordt overgedragen aan soortgenoten. De techniek zou ook toepasbaar zijn op andere ziektes (zoals die van Newcastle) en op varkens.
The Independent suggereert dat dit een mooie toepassing is van GM: goed voor het dierenwelzijn en de menselijke gezondheid. De FT stelt dat het vooral voor Oost-Azie een uitkomst zou kunnen zijn.
Overigens las ik op Heathrow ook - in the Economist- dat de USDA op het punt staat om Roundup Ready luzerne (alfalfa in Amerikaanse termen) toe te laten, maar voor het eerst daar ook eisen voor toepassing aan zou willen stellen omdat het weliswaar veilig is maar wel effecten op de biologische (organic in Engelse termen) productie kan hebben via vermenging.

FT: GM chickens boost hopes on avian flu, 14.1.2011

Geen opmerkingen: