maandag 11 april 2011

Dutch design: Ronde balenpers

De overheid zet in op 9 topsectoren. Ik vind het beroepshalve interessant om te kijken of er ook niet vooral innovatie zit tussen die topsectoren. Een lijstje daarvan is niet zo moeilijk, behalve tussen Agro en Creative Industries. Ik bleef steken bij landschaps- en tuinarchitectuur, daar zijn we internationaal beroemd in.
En agro kom je tegen in gaming maar het immens populaire Farmville komt niet uit Amsterdam. En dus grap ik bij de koffie-automaat wel eens dat wellicht juist het versterken van een link tussen deze twee bedrijfstakken, het maatschappelijk draagvlak en de winstgevendheid van de sector zou kunnen vergroten.

Robeco's Safe bracht dit weekend een nieuw inzicht. In een artikel over Dutch Design komt tot mijn verrassing ook de ronde balenpers van Lely-Welger prominent in beeld. Want tractoren moeten tegenwoordig cool zijn, en dus ook datgene wat er achter hangt. Zelfs in de business to business relatie. Tussen (high) tech en creative industries lukt het dus wel, met een vleugje agro erbij.

Geen opmerkingen: