zaterdag 8 oktober 2011

Terug naar Zocher

Na dertig jaar was ik vandaag even terug aan de Zocherstraat in Alexanderpolder. Niet dat ik er nu zover vandaan woon, maar er was nooit een reden, tot we vandaag in het winkelcentrum van het Lage Land moesten zijn.
Het studentenhuisvestingscomplex is nauwelijks veranderd, alleen de parkeerhaventjes aan de buitenkant waren in gras veranderd. Zouden studenten weer fietsen?. En de trappenhuizen waren van een deur met slot voorzien. Maar het cafe was er nog. Geen idee of er af en toe nog met eieren over de parkeerplaats wordt gegooid. Maar de eierman, die zo op de econometrist Jan Tinbergen leek, dat hij eind jaren 70 zo werd genoemd, is ongetwijfeld niet meer actief.
Wel nog in bussines is de Albert Heijn, waar we ooit om 5 voor 6 (toen sluitingstijd) de aanbieding van de restanten van de dag haalden en daarna lang discussieerden over het gezondheidsrisico van het eten uit gedeukte blikken. Het assortiment was er enigszins gewijzigd, er worden duidelijk meer multi-culturele producten verkocht. Maar ook nu zag ik er een winkelende student die met vriendin (?) met onvervalste Brabantse tongval inkopen deed voor het weekendje op bezoek in de havenstad. Soms staat de tijd even stil en viert de nostalgie hoogtij.

Geen opmerkingen: