woensdag 19 oktober 2011

Zondag vlogen we op gerecycled frituurvet met de KLM naar Parijs. Dat werd ons verkocht als duurzaam rezien. Men deed er alles aan om uit te leggen dat het even veilig is als met de oude vertrouwde kerosine. Het was vermoedelijk duurzamer geweest rechtstreeks naar Venetie te vliegen, maar zo is het duidelijk goedkoper. Echt duurzaam is natuurlijk de herfstvakantie in eigen tuin.
Enfin, tijd om de zakenbladen op CdG te lezen. De FD had een groot stuk over de discussie binnen FrieslandCampina over het wel of niet uitgebetalen van een cent per liter melk voor weidemelk. Een grote groep leden stelt vast dat de markt dit niet betaalt, en dat hier dus sprake zou zijn van overheveling van geld van de ene groep leden naar de andere. En vindt dat hun bedrijfsvoering niet gedicteerd moet worden door de cooperatie - die is er voor de boeren om melk af te zetten. Het zou hier met name de grotere bedrijven betrekken.
Nog meer onbehagen:  FD journalist Michiel Goudswaard schreef een column over de wereldwijde Occupy protesten. Het gaat volgens hem om een algemeen gevoel van onbehagen. Uiteindelijk -zo schrijft hij- "stellen zij de vraag hoe zijn binnen het heersende maatschappelijke systeem als mens nog tot hun recht kunnen komen". Op CdG en het drukke Schiphol was verder weinig van een crisis te merken, zo stelden we vast.

R. Smit: Boze boeren lopen te hoop tegen grotere durk om hun koeien de wei in te sturen. FD 15.10.2011

Geen opmerkingen: