woensdag 11 april 2018

AI in voedingsonderzoek

Ook een mooi interview met Dick Veerman, van Foodlog faam, in de meest recente VORK. Hij legt uit dat we allerlei issues die te maken hebben met wat voor landbouw we eigenlijk willen met wetenschap proberen op te lossen. Wat niet kan omdat de vraag gesteld moet worden: wat willen we eigenlijk
Maar ik maak deze notitie vooral voor de beschouwing over voedingsonderzoek. Daarin moet je niet op zoek naar causaliteit tussen alle factoren die de keuze en intake bepalen van een menu van diverse producten die met heel veel lichaamsaspecten interfereren. Die causale aanpak is wellicht leuk voor zuiver wetenschappelijk onderzoek, veel succes, maar als je er iets aan wil hebben dan kun je beter zoals het Israelische Weizmann instituut (Siegel en Elinav) algortimes maken op basis van grote hoeveelheden data. Het zijn tenslotte complexe systemen waarin de causaliteit slecht gekend wordt, dus zoek het niet in de biochemie of zo. Mooie citaten voor de FNH-RI papers.

Geen opmerkingen: